23 янв, 17:40
События

Запорожский журналист получил в Киеве по голове от беркутовцев

vbEbaGTy87k

К счастью, парня спасла каска.

Корреспондент сайта 061.ua на данный момент пребывает в Киеве в гуще событий.

О том, что от действий "Беркута" пострадал журналист Андрей Рыбальченко, написал его коллега Михаил Криволапов 22 января:

- Отделался легким испугом - спасла каска! Андрей многократно предупредил милиционера, что он журналист, но не помогло!

Сам Рыбальченко  в подробностях также описал ситуацию: -

Тільки я почав писати пост про ситуацію, яка стабілізувалась після ранкового наступу правоохоронців на Грушевського, як надійшла інформація про другий штурм і дописати не судилось. На місці бою хлопці вже приготували коктейлі Молотова і цеглу. Після декількох стрімких атак мітингарів, "Беркут" і Внутрішні війська почали просуватись все ближче до барикад. Протестувальники відступили і між двома лавами утворився порожній простір метрів в 60. Утворивши "черепаху" з щитів беркутівці почали все швидше просуватись вперед і на пів дороги до готелю "Дніпро" зірвались на біг, починаючи зносити відступаючих людей. Ми з декількома журналістами опинились біля входу в готель "Дніпро", але бійці "Беркуту" по центру Грушевського наступали швидше і нас затисли і оточили. Посвідчення і заява про те, що ми журналісти мало на них діяла... Один незначний удар кийком прийшовся по фотоапарату і декілька по шолому, якому велика подяка за порятунок залишку моїх мізків.

Ситуація не певна... всі говорять про штурм Майдану, а з будинку Профспілок виносять пожежний шланг... зі сторони КМДА до Європейської прямуюють загони обмундированих хлопців.