18 мая, 18:44
Политика

Однозначно не проголосуют: бердянский нардеп уверен, что с него не снимут неприкосновенность

Снимок экрана 2018-05-18 в 18.45.16Александр Пономарев прокомментировал обвинения против себя.

Напомним, генпрокурор Юрий Луценко подписал представление на снятие неприкосновенности и привлечение к уголовной ответственности с бердянского нардепа Александра Пономарева.

Нардепу инкриминируют преступление по ч.1 ст 171 УК Украины — препятствование в работе журналистов интернет-изданий «Каменяри- инфо» и «Цензор. Нет».

Сам Александр Пономарев заявил, что не знал о том, что перед ним журналисты и вообще сомневается в том, что коллеги из Верховной Рады проголосуют за снятие с него неприкосновенности:

- Думаю, навіть якщо це дійде до зали (сесійної зали ВР – УП), однозначно не проголосують, – сказав Олександр Пономарьов. – Я дуже поважно ставлюсь до журналістів та їх праці. Але я не розумію як можна, використовувати високе звання цієї поважної професії, заради політичних дивідентів?

А по друге, навіть якщо не зважати на це, та дивитися на ситуацію, як вона є, то ці люди, які на мене напали, вели себе по-хамськи, не представились та заважали під час розмови з колегою: дві особи без посвідчення, без бейджиків, без жодних знаків розпізнання вклинилися між нами з колегою і почали знімати на телефони. "Їм зроблено було прохання не заважати, вони досить нахабно себе повели. З данного приводу я звернувся до керівника апарату Верховної ради України з письмовим зверненням ", – розповів нардеп. Він також сказав, що не вважає свої дії перешкоджанням журналістам. "Для початку, про те, що це журналісти я не знав. Вони повинні були мати хоч якісь розпізнавальні знаки - цитирует слова нардепа "ПроБердянск".