31 июл, 16:05
События

Экоактивисты не смогли получить в ЗОГА отчет об аварии на титано-магниевом заводе

original (1)Вариантов два: у чиновников нет результатов лабораторных исследоваий, либо же они скрываются от общественности  – уверены активисты.

Накануне, 30 июля, экоактивисты пришли в Запорожскую обладминистрацию с целью ознакомиться с отчетом об аварии на титано-магниевом комбинате.

Напомним, 28 июля из-за образовавшейся негерметичности бака произошла утечка тетрахлодира титана. Спасатели устранили утечку и отрапортовали, что за пределы цеха химвещество не покинуло.

Но по информации "Занозы" из собственного источника, 3 тонны ядовитой жидкости улетучились с завода.

Как сообщил на своей странице экоактивист Николай Ралик, узнать более полную информацию об аварии в обладминистрации не удалось:

"На вимогу познайомити з результатами лабораторних досліджень пов'язаному з витоком небезпечної сполуки хлору на ЗТМК до активістів відправили спочатку секретаря, котра сказала що потрібних документів в неї нема, потім зама, котрий повідомив, що він ніякого відношення до екологічних питань немає і про лабораторні дослідження ОЛЦ не чув. А потім взагалі попросили покинути приміщення бо закінчився робочий день.

Отже маємо інформацію: можливо аварія на ЗТМК не завдасть нікому шкоди, а може й ні. 
 Це як карта ляже. Адже обласна адміністрація, схоже, не має відповідних лабораторних досліджень або приховує їх від громадскості. В останньому випадку стає трохи не по собі. Адже пам'ятаєм, як люди, нічого не знаючи, стояли під падаючим радіоактивним пилом і спостерігали за пожаром на станції, а діти йшли на парад".