Покровскую ярмарку перенесут с Набережной: Буряк обговорил со Скрипкой новый формат
24 авг, 08:30
События

Покровскую ярмарку перенесут с Набережной: Буряк обговорил со Скрипкой новый формат

Запорожский мэр Владимир Буряк хочет, чтобы следующее празднование Дня города состоялось на Хортице. Буряк накануне встретился с певцом Олегом Скрипкой, чтобы обсудить новый формат проведения Дня города:

–День міста по-новому! Хочу започаткувати в Запоріжжі нову традицію. Покровський ярмарок запропонував провести не на Набережній магістралі, як це було раніше, а на Хортиці. По-перше, не доведеться на три дні перекривати важливу для міста транспортну артерію. По-друге, ярмарок покликаний продемонструвати кращі українські традиції. А де, як не на Хортиці це вийде краще? При цьому, я наполягаю, щоб ярмарок з традиційного ринку (шкарпетки, кофти і шашлик) перетворився на виставку виробів кращих майстрів з усіх куточків України.

У цьому нам допоможе проект Made in Ukraine. Звичайно, й від наших запорізьких майстрів ми очікуємо цікавинок. А родзинкою свята стане фестиваль «Країна мрій» Олега Скрипки. Сьогодні зустрівся з Oleg Skrypka на Хортиці, разом обійшли локації, домовилися спільно подарувати запорожцям гідне свято. Святкувати будемо традиційно в жовтні. Про дати і гостей проінформую додатково.

Напомним, традиционно ко Дню рождения Запорожья на три дня перекрывался участок Набережной в районе "Радуги", где разворачивалась Покровская ярмарка. Свои товары на ней предлагали торговцы  не только со всей области, но и частей Украины.

Многие горожане критически восприняли идею мэра. Запорожцы недоумевают, как остров сможет вместить порядка 100 тыс. человек без урона для Хортицы.

Один из первых вопросов также транспорт. Сейчас на остров ничего не ездит. В ближайшее время в мэрии обещают запустить троллейбус.