Місцева чиновниця висміяла запоріжців ,які обурились графіті пам'ятках архітектури
18 мая 2023
Місто

Місцева чиновниця висміяла запоріжців ,які обурились графіті пам'ятках архітектури

В Запоріжжі розгорівся скандал через стріт-арт у вигляді "бойових котиків" на фасадах будинків, які є пам'ятками архітектури.

В рамках громадськго руху "Культурні Сили України" художники намалювали патріотичні графіті на різноманітних будівлях ,в тому числі  пам'ятках архітектури.

У міському відділі охорони культурної спадщини про малюнки на  охоронних об’єктах нічого не знали і жодних погоджень на реалізацію проекту не давали.

Директор департаменту культури та інформаційної політики ЗОВА Владислав Мороко для реалізації проєкту обирали будівлі, які не є пам’ятками архітектури, на заборі театру Магара і обласній бібліотеці.

Краєзнавець Роман Акбаш у свою чергу каже, що наразі готуються документи для включення будівлі театру до державного реєстру пам’яток.

А на будинку по пр Соборному 228 художники взагалі нанесли стріт-арт поруч з табличкою про охоронний статус а також на будівлі по пр Соборному 171, яка також входить в перелік пам’ятки архітектури.

Будинок на Маяковського хоч і не є пам’яткою, проте сама територія є історичним ареалом.

Багато запоріжців ,серед яких є активісти та журналісти розкритикували стріт-арт, назвавши його "шароварщиною" і тригером для запоріжців, які втомились від асоціацій з козаками.

Проте не дивлячись на суспільний резонанс, директорка департаменту культури і туризму міськради Катерина Симонова висміяла місцян і заявила, що свої коментарі мають давати лише люди з фаховою освітою або ті "хто зробив щось крутезне".

Реакцією місцян Симонова назвала "брєднями у ФБ, на які неварто звертати увагу".

Директорка департаменту наразі проходить по справі у розкраданні гумдопомоги і займає посаду, яка взагалі не відноситься до її спеціальності "менеджмент організацій та адміністрування".

Другие статьи
Ветеран війни відкриває у Запоріжжі капсульний готель
Ветеран війни відкриває у Запоріжжі капсульний готель
Місто
В центрі Запоріжжя відкрилась кондитерська з повітряними десертами
В центрі Запоріжжя відкрилась кондитерська з повітряними десертами
Фудкорт