11 авг, 09:51
События

Батальон "Днепр" в Бердянске: руководство преуменьшает количество погибших в АТО

4c6b49d83d25a5be22283a498ab7c614_XLВ Запорожскую область, в Бердянск приехала 24 бригада батальона "Днепр" на отдых. Парней снова хотят отправить на передовую.

Об этом на своей странице в соцсети пишет командир 4 роты батальона Владимир Парасюк.

По его словам, парни провели в зоне АТО 52 дня.

Официально их сейчас переводят в Николаев, но на самом деле, уточняет Парасюк, их собираются отправить в Харьковскую область. И вновь поставить на передовую.

"Вчора зустрілись з частиною 24 бригадою. Хлопці якраз виходили із Зеленопілля. Можу сказати тільки одне - це Герої. Вони багато розповідали про те, що відбувається на самій передовій, про те, як поводиться командування, як їх в прямому сенсі зливали і скільки обстрілів вони пережили.

Від них отримав ще одне підтвердження того, про що говорять усі військові - справжню кількість жертв з нашого боку постійно применшують.

Один з бійців сказав, що прослужив в армії 10 років і не може зрозуміти для чого їх туди кинули і протримали стільки часу.

Коли вони виходили із Зеленопілля, колону обстріляли, є бійці, які потрапили в полон до терористів.

Але найбільша проблема, якій максимально треба надати розголосу, це те, що хлопців знову хочуть вислати на передову.

Вони перебували в зоні АТО 52 дні, кожного дня витримували шалені обстріли з боку Росії, до них не приходила підмога і продовольство, але, попри все, вони гідно відбивали атаки супротивника і виконували своє бойове завдання.

Зараз їх нібито офіційно перевели в Миколаїв, але насправді хочуть відіслати десь під Харків, переозброїти, а далі знову на передову. Хлопці заслуговують на відпочинок і побачити, нарешті, своїх рідних. Вони майже три місяці захищали нас і тепер наше завдання захистити їх і не допустити, щоб їх знову кинули в нову м'ясорубку. Хочу звернутись до всіх журналістів: поїдьте до бійців з 24 бригади. Вони знають і розкажуть дуже багато правди, про яку Україна навіть не здогадується. Зараз бригада перебуває в Бердянську", - пишет Владимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Запорожца в зоне АТО убила пуля, попавшая между пластинами бронежилета