09 ноя, 08:23
События

Кишкова паличка та банани в морзі – що інспектувала Ольга Фреймут у Бердянську (Відео)

Без названия (2)

Сьогодні, 9  листопада в нашій країні святкується День української писемності, тож запорізькі ЗМІ вирішили долучитися і писати новини українською . Зі святом!

 

У вівторок, 8 листопада, в ефір телеканалу 1 + 1 вийшов випуск нової програми «Інспектор Ольга Фреймут. Міста ».

У другому випуску після Хуста команда каналу побувала в Бердянську. За словами Ольги Фреймут, інспекція тривала 48 годин, але таємні інспектори вивчали місто кілька місяців.

Першим пунктом призначення Фреймут став супермаркет «Азовський», що належить місцевому депутату від «Опозиційного блоку» Віталію Байдали. Інспектори і її команду жахнуло санітарний стан на кухні - таргани всюди і просрочені продукти до холодильнику.



Перевірка виявила, що  м'ясі, яке продається на полицях магазина міститься кишкова паличка.

В адміністрації магазину спробували припинити інспекцію, вимкнувши світло. Ольга Фреймут вручила супермаркету табличку з написом «Ганьба міста".

А ось медики "швидкої" отримали від команди програми табличку "Гордість міста" і подарунок у вигляді лавок, які встановили біля підстанції "швидкої".

 



Цікавий експеримент провели з місцевим моргом, попрохавши у охоронця взяти на нічне зберігання кілька ящиків з бананами.

За словами Ольги Фреймут, для України -  оренда холодильників в моргах для овочів і фруктів підпріємцямі типова тенденція.

Окрему інспекцію телеведуча провела в місцевій школі №9, опитавши учнів і перевіривши їдальню. В результаті навчальний заклад опинився в нейтральній зоні.

Найбільше скандалів наробив візит Фреймут до мера Бердянська Володимира Чепурного. Ведуча вирішила подивитися, як живе градоначальник за допомогою автовишки.

Оскільки Чепурного вдома не виявилося, телеведуча зайшла  на гостини до його сина, який, як виявилося, живе кількома поверхами нижче.

Ретельній перевірці в курортному місті піддався і пляж разом з якістю водою. Для цього Фреймут покликала представницю міжнародної організації "Blue flags". У воді серйозних відхилень виявлено не було, а ось якість піску на пляжі, як і туалети та інші зручності, не відповідають нормам, тому блакитний прапор Бердянськ не отримав.

Не отримав жадану табличку і найдорожчий готель Бердянська -Sun Resort, в якому команда програми зняла номер люкс за 2880 гривень. Телеведучій відмовилися нести оплачений сніданок в номер, взявши додаткові гроші, а на кухні виявилося брудно.

У підсумку завдяки безпеки і медицині Бердянськ отримав 3 бали з 10.