09 ноя, 15:48
Криминал

Під Запоріжжям рейдери зі стріляниною намагалися відібрати урожай

1-50732Спробу рейдерського захоплення правоохоронци вчасно попередили.

В середу, 9 листопада, у Запоріжжі пройшла нарада з керівниками всех правоохоронних органів на керівника Запорізької області Констянтинка Бриля разом з активістами та юристами. Головную темою обговорення стало рейдерство на територіх області.

Зі слів Костянтина Бриля в основному на рейдерські атаки  скаржаться фермери. За останній час було зафіксовано дві подібні спроби: у Вольнянскому та Запорізькому районах. Так, у Вольнянську врожай у сімейного подружжя пенсіонерів намагалися відібрати озброєні молодики, влаштувавши стрілянину на очах у місцевих жителів.

Завдяки зусиллям правоохоронців спробу рейдерства було припинено.

Бриль пообіцяв, що в будь-яких рейдерських захопленнях будуть затримуватися до з'ясування обставин обидві сторони і розкритикував  правоохоронців за надмірну дипломатичність.

При цьому глава запорізької СБУ Олександр Шмітько підкреслив, що ситуація залишається контрольованою: в даний момент ведеться слідство у 5 епізодах.

У боротьбі з рейдерством новий прокурор Запорізької області Валерій Романов заявив, що в першу чергу його цікавлять державні підприємства і земля і пообіцяв залучити відповідальність з журналістами.