09 ноя, 19:45
События

Евгенія Панова змусили відмовитися від захисту консула

badb101-panovМЗС вимагає повернути Панову його право на консульський захист.

Євгенія Панова позбавили права на консульський захист. У російському СІЗО самооборонівця з Енергодара змусили підписати відмову, і тепер до нього не допустять осіб, які можуть відстоювати його права.

У зв'язку з цим, міністерство закордонних справ України висловило протест і зажадало від Росії забезпечити дотримання прав Євгенія Панова. Також в МЗС домагаються, щоб на зустріч із затриманим все ж прийшли посадові особи консульства. Про це повідомляє «Кримська правозахисна група».

Нагадаємо, самооборонівця і демобілізувався військового з Енергодара затримали в Криму спочатку серпня, звинувативши в підготовці серії терактів. Затриманий заявив, що всі свідчення з нього вибивали тортурами протягом декількох днів.

До грудня суд постановив тримати Євгенія Панова в СІЗО: з Криму його таємно доставили в Москву.

В Енергодарі Самооборонівці виділили ділянку землі і звернулися до громадськості з проханням підтримати процес звільнення полоненого

Сьогодні, 9  листопада в нашій країні святкується День української писемності, тож запорізькі ЗМІ вирішили долучитися і писати новини українською . Зі святом!