21 апр, 12:55
Криминал

Просто хотелось подраться: На запорожского чиновника под стенами обладминистрации напали двое хулиганов

Снимок экрана 2018-04-21 в 12.41.06

Дмитрий Шевченко написал заявление в Вознесеновский райотдел полиции и надеется, что виновных накажут по всей строгости закона.

Двое парней напали на чиновника департамента ЖКХ утром, 19 апреля, перед началом рабочего дня на ступеньках обладминистрации.

Как сообщил "Занозе" пострадавший, позже хулиганы заявили, что  чиновник им просто не понравилось плюс очень хотелось подраться:

"Двоє невідомих мені молодиків почали мене словесно ображати й провокувати бійку, на що я звернувся до чергового охоронця облради з проханням утихомирити хуліганів. Потім я запропонував невідомим зайти до будівлі щоб з ними провели виховну бесіду і в разі потреби затримали. У цей час вони продовжували мене словесно ображати й казати, що "розберуться" зі мною (постійно використовували нецензурну лексику). Діяли вони цілеспрямовано проти мене (хоч я не знаю, можливо вони обізнались, чи чіплялися перед тим й до інших людей). На вигляд провокатори виглядали років на 18 і не викликали у мене відчуття реальної загрози. Оскільки у своїх образах вони перетнули будь-яку межу, я прийняв рішення я не витримав і почав рух до одного з них (був одягнутий у бейсболку з написом "Мафія") щоб затримати й передати охоронцю. 

Він мене не злякався й навпаки першим наніс удар в обличчя. Після цього почалась бійка у якій я отримав забої обличчя, розсічення губи але зміг повалити нападника на землю й утримувати його до підходу охорони облради, яка викликала наряд поліції. У цей час другий тетушка словесно підтримував свого товариша та спонукав його мене бити. 

Також чув й інші голоси, склалось відчуття, що насправді хуліганів було більше. Можливо відповідь на це надасть відео з камер спостережень. Після приїзду поліції мені викликали швидку і я поїхав до 5-ї лікарні.
Причини нападу мені невідомі. Нападник, якому як мені пояснили в поліції було 24 роки (з яким боровся) і його приятель ніяк не пояснили свої мотиви, крім того вони були у стані легкого сп'яніння. На самому початку вони окликали мене на ім'я по батькові, при цьому ім'я було моє - Дмитро, але по батькові не моє (я Павлович, а вони називали інше, яке я не запам'ятав). Поводили себе нахабно й впевнено. Судячи із того, як нападник наносив удари (чітко в голову), й те, що не зважаючи на сухорляву статури й середній зріст майже здолав мене, то припускаю, що він має певну спортивну підготовку. У підсумку, особисто в мене склалось таке враження, що це була спрямована акція (хоч є сумнів, що проти мене особисто).
У поліції мені повідомили, що нападник пояснив свої дії станом алкогольного сп'яніння та бажанням з кимось побитись, а я начебто йому та його напарнику "не сподобався". Сьогодні я зняв тілесні ушкодження. Буду йти до кінця. Маю бажання покарати відморозків.
Снимок экрана 2018-04-21 в 12.40.57