25 окт, 11:22
Хорошие новости

Способ расслабиться: запорожский журналист пробежал после работы 42 километра

44740196_1205558922931633_4086769645384630272_nЗапорожский журналист-расследователь Юрий Сидоров накануне пробежал марафон.

На то, чтобы преодолеть немалую дистанцию, у нашего коллеги ушло более 4 с половиной часов.

"Заноза" расспросила Юрия зачем бежал и как себя чувствует после такой титанической пробежки:
Бігав я років 15, але на невеликі дистанції. До марафону почав готуватися минулого року по спеціальній програмі. Але затягнув з різних причин до холодів і так не пробіг. Цього року просто бігав в своє задоволення, збільшуючи дистанції. І знову таки, в гарну погоду не вийшло пробігти. Відкладати також другий рік не варіант - довелося посеред тижня, бо морози вже б настали. А бігаю я ввечері завжди - тож заморозки дуже актуальні.

З цих же причин не бігаю офіційні забіги. Вони вдень. А мені це не підходить.

Загалом я люблю бігати по місту. А для марафону навіть проспекту в обидві сторони не достатньо, а по колу не цікаво. Тож довелося бігти з Космосу через Хортицю, "Бабурку", Правий берег і далі знову по проспекту.

На вопрос о том, то для Юрия бег, отвечает - что скорее всего психологический тренинг и способ расслабиться после работы:

Біг для мене – це швидше психологічний тренінг. Придумати щось, вирішити, розслабитися після роботи. Ну і напевно, якогось типу медитація, бо здебільшого я бігаю в темноті. Ну а марафон – спроба розкрити ресурси організму. Тим паче, бігав по темності, в дощ, ще й після застуди (не робіть так ніколи).

Что касается самочувствия, марафонец признается, что несмотря на физическую боль, морального удовольствия получил куда больше:

Зараз проблемно ходити. Біль в колінах, всі м'язи болять. Але все нівелюється щастям, що не здався на дистанції. Бо коли бігаєш один все просто: домовся з самим собою, знайди аргументи, що і 20 км класний результат і йди додому пити чай. Тож останні 15 км – це постійні розмови з собою. 

Читайте также: Квартира с котом и советская «двушка» на окраине за 80 долларов: чем запорожцы удивляют на Airbnb

Снимок экрана 2018-10-25 в 16.11.54