19 июл, 12:18
Запорожье

Запорізька команда партії «Європейська Солідарність» закликала виборців підтримати курс на ЄС та НАТО

Screen Shot 2019-07-19 at 12.15.02 PMНа брифінгу, який відбувся в ЄС-коворкінгу, представники Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» звернулись до запоріжців.

Голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Ігор Артюшенко разом з кандидатами, які висуваються в мажоритарних округах м. Запоріжжя Олександром Константиновим, Миколою Бєлим, Валерієм Прозапасом та Андрієм Хімічевим, закликали виборців захистити європейські здобутки, які були отримані протягом останніх п’яти років.

«Вже цієї неділі ми обиратимемо новий склад Верховної Ради України. Від нашого вибору залежить, як житиме країна протягом наступних п’яти років. Новий Парламент - це нові закони, які стосуються усіх сфер нашого життя.

В 2013 році українці визначили курс держави – курс на Євроінтеграцію, курс на розвиток, на незалежність, на демократичність. Ми на весь світ заявили, що Україна – не слабкий «молодший» брат під ярмом імперії, а повноцінна європейська держава, яка готова займати гідне місце серед провідних сучасних країн Європи та Світу.
П’ять років ми відстоювали цей вибір шляхом впровадження реформ, шляхом завоювання міжнародного авторитету, шляхом наближення української держави до європейських стандартів. І нам це вдалося.

Ми домоглися безвізу, вибороли ратифікацію всеохоплюючої Асоціації з Європейським союзом, а курс на ЄС та НАТО вже закріплений в Конституції – Основному закону України», - йдеться в заяві.
Представники команди партії «Європейська Солідарність» роз’яснили, які зміни очікують Україну і Запорізьку область при дотриманні курсу на ЄС та НАТО, якого має намір дотримуватись партія
«Обираючи депутатів Верховної Ради варто пам’ятати:

Курс на ЄС та НАТО – це безцінний досвід європейських держав. Саме завдяки курсу на Євроінтеграцію в країні була прийнята низка ключових реформ, зокрема, реформа децентралізації, яка суттєво розширила повноваження місцевих органів влади та в рази збільшила бюджети міст і громад. Її результат – відновлення доріг та освітлення вулиць, нові великогабаритні автобуси, дитячі та спортивні майданчики, комп'ютеризація шкіл та вирішення ще безлічі місцевих питань, що колись були проблемами регіону, але на які завжди не вистачало грошей . Щоб не зупинити цей процес вкрай важливо продовжити впровадження реформ.

Курс на ЄС та НАТО – це міжнародна підтримка, це нові інвестиції та нові робочі місця. За останні роки українська економіка переорієнтувалась на європейський на світовий ринки збуту, а основним покупцями нашої продукції тепер є країни ЄС - українські товари стають впізнаваними в світі та конкурентоспроможними.
Тому закріплення позицій на міжнародній арені зробить нашу область ще привабливішою для інвесторів.

Курс на ЄС та НАТО – це європейське законодавство, в тому числі і екологічне. Політика Європейського Союзу у сфері довкілля направлена на збереження здоров’я людини і вживання заходів для вирішення екологічних проблем. Імплементація цих норм не дозволить продовжувати труїти запоріжців промисловими викидами!

Курс на ЄС та НАТО - це захист кордонів, це гарантія безпеки. За весь час існування Північноатлантичного альянсу жоден агресор не ризикнув напасти на країну, що входить до складу НАТО. Підтримка альянсу унеможливить російський реванш, спроби якого ми спостерігаємо вже сьогодні», - наголошують в «Європейській Солідарності»
Представники Запорозької команди закликали виборців підтримати «Європейську Солідарність» та кандидатів від партії на виборах 21 липня.

«Шановні запоріжці!

Ви обираєте не тільки своїх представників у Верховній Раді, але й тих, хто боротиметься за вас! Партійний список «Європейської Солідарності» увібрав у себе палко віддану Україні команду, в якій є і лідери з досвідом боротьби на світовій арені, і нові лідери з сильним бойовим духом. Герої, які ризикували своїм життям заради України, мають чітке і безкомпромісне бачення України в Європі і НАТО: не як єдиного вибору, а найкращого вибору для України.

В мажоритарних округах Запоріжжя партію представляють патріоти, професіонали своєї справи. Всі вони – люди, яким ви можете довірити захист нашого майбутнього. Вони знають, наскільки важливою є безпека і будуть непохитними у відданості принципам НАТО, європейського шляху, а головне – Незалежної України.

Тож враховуючи непрості умови, в яких перебуває країна, закликаємо вас виважено підійти до свого вибору і 21 липня підтримати партію «Європейська Солідарність» та наших кандидатів!», – йдеться в заяві партії.

Запорізька команда партії «Європейська Солідарність» представлена 15 кандидатами –  8 балотуються в мажоритарних округах, 7– по партійному списку.
Кандидати по мажоритарних округах:

Виборчий округ № 74 (Комунарський район, частина Олександрівського району міста Запоріжжя) – голова фракції «Солідарність» в Запорізькій міській раді, директор гіпермаркету «Епіцентр» Олександр Константинов.

Виборчий округ № 75 (Дніпровський, Заводський райони міста Запоріжжя) – депутат фракції «Солідарність» в Запорізькій міській раді, директор ТОВ «Віконда-Запоріжжя» Микола Бєлий.

Виборчий округ № 76 (Вознесенівський, Хортицький райони міста Запоріжжя) – ветеран АТО, офіцер запасу, підприємець Валерій Прозапас.

Виборчий округ № 77  (Шевченківський район, частина Олександрівського району міста Запоріжжя) – ветеран АТО, член Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України Андрій Хімічев.

Виборчий округ № 79  (м. Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський райони, частина Оріхівського району) – заступник міського голови м. Енергодар Андрій Терентьєв.

Виборчий округ № 80 (м. Мелітополь, Мелітопольський район) – заступник міського голови м. Мелітополь Ігор Судаков.

Виборчий округ № 81 (м Токмак, Веселівський, Михайлівський, Приазовський, Приморський, Токмацький, Якимівський райони) – директор Новопрокопівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Токмацької районної ради Алла Волошина.

Виборчий округ № 82   (Гуляйпільський, Вільнянський, Запорізький, Новомиколаївський, Пологівський райони, частина Оріхівського району) – волонтер АТО, голова Запорізької районної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Інюшев.

Кандидати за партійними списками:

Народний депутат України, голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Ігор Артюшенко.

Медійник, головний редактор інформаційного видання Forpost,  керівник Секретаріату Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Олег Чернов.

Депутат Запорізької міської ради фракції «Солідарність», ветеран АТО Андрій Согорін.

Волонтерка, член управи Запорізького відділу ВГО «Союз українок» Надія Мороз.

Ветеран АТО, призер змагань «Ігри Нескорених» Євген Олексенко.
Фахівець по зв‘язках з медичною громадськістю, заступник голови ВГО «Солідарна Молодь» Дмитро Кирильчук.

Член ВГО «Солідарна Молодь», голова ГО «Український центр міжнародних відносин» Прохор Казбеков.