«Среди них нет клоунов»: в Запорожье Петр Порошенко призвал избирателей поддержать команду «Европейской Солидарности»
23 окт, 11:11
Выборы 2020

«Среди них нет клоунов»: в Запорожье Петр Порошенко призвал избирателей поддержать команду «Европейской Солидарности»

Петр Порошенко рассказал о том, как Буряк стал пророссийским кандидатом и как правительство вместе с Зеленским «отмывают» деньги, выделенные на борьбу с коронавирусом.

22 октября Запорожье посетил лидер партии «Европейская Солидарность», пятый президент Украины Петр Порошенко.

В наш город политик приехал поддержать команду «Европейской Солидарности», успехи которой он для себя отметил давно:

Я дуже шаную те, що робить запорізька команда в Запорізькій області на чолі з Ігорем Артюшенком.

В мене прохання: підтримайте цих козаків. Підтримайте, бо народ України поставив завдання, щоб «Європейська Солідарність», як єдина проукраїнська парламентська опозиційна сила, бо ОПЗЖ – вона теж опозиційна, але не українська , вона представляє російську державу, дала гідну відсіч.

Єдина проукраїнська сила як парламентська , яка здатна дати відсіч. Це є парламентський спецназ. Наша фракція в Верховній Раді повинна мати потужних представників в кожній обласній раді України. Тому це вкрай важливо і вкрай символічно, щоб ви підтримали нашу команду.

Петр Алексеевич представил кандидата на пост городского головы Запорожья ветерана АТО, предпринимателя, офицера запаса Валерия Прозапаса .

Пятый президент уверен: с командой «Европейской Солидарности» и мером Прозапасом Запорожье будет уверенно противостоять пророссийскому реваншу.

Валерій Прозапас – людина, як найкраще представляє ідеї і принципи Європейської Солідарності у Запоріжжі. І нам треба зробити усе можливе для того, щоб усі об’єдналися: всі проукраїнські сили, всі патріоти, всі ветерани, всі небайдужі, всі, хто проти реваншу, хто проти ОПЗЖ і п’ятої колони, всі, хто проти цієї зеленої нечесті, обов’язково підтримали і Ігоря Артюшенко, і наш список до обласної ради, і Валерія Прозапаса, і наш список до міської ради, - сказал лидер партии.

Порошенко подчеркнул, что партия «ЕС» остается практически единственной проукраинской политической силой, которая проходит в Запорожский областной и городской советы.

При этом действующего мэра Владимира Буряка, который баллотируется на второй срок, он назвал пророссийским политиком и намекнул на махинации в распределении бюджетных средств: «Підтримка Опозиційною платформою чинного мера, кандидата Буряка, не залишає сумнівів, що «Єднання» Буряка – це єднання з «ОПЗЖ».

Питання, яке поставить наша команда після того, як буде в міських і обласних радах. А чи раціонально і прозоро розпорядилися грошима діюча влада? І аж до Києва котиться поголос, що звичною ситуацією стало завищення в рази вартості робіт. До мене доходили історії про реконструкцію Правобережного пляжу і скверу напроти театру Магара. Хіба ми хочемо, щоб це залишилося непрозоро?

Петр Порошенко отметил и хищения на центральном уровне. Лидер «Европейской Солидарности» заявил, что после формирования местных советов команда «ЕС» проверит каждую копейку, выделенную властью на борьбу с коронавирусом.

Порошенко обвинил правительства в растрате денег, выделеных на борьбу с пандемией коронавируса, на строительство дорог вместо усовершенствования системы здравоохранения:

Зараз тримали 7 місяців кошти і перерахували їх позавчора. Залишилось 800 мільйонів з 66 мільярдів на закупівлюкисневих концентраторів за 3 дня. Для чого вони це роблять? Це як гаряча картопля, скинути з себе відповідальність і звинуватити мерів.

Политик подчеркнул, что один из главных приоритетов его партии – разработка стратегии по брьбе с коронавирусом на 2021 год как на государственном, так и на областном уровнях Поэтому Порошенко призвал всех запорожцев не ошибиться на местных выборах и отдать свой голос за развитие Запорожской области.

Невже ми будемо і далітерпітицюзлочиннубездіяльність? Цихпсевдоартистів, якієдине, щовміють – грати на роялі, і то, не руками. Для мене - цеприниженнямоєїдержави. І саме тому нам з вами треба об’єднатися. Нам з вами треба зробити все можливе, - сказал экс-президент.

Тем более что в команде пятого Президента, с его слов, не просто профессионалы своего дела, а патриоты своей страны: «Наші кандидати є фахові українці, кандидати наук, аграрії, кандидати АТО, волонтери, громадські діячі, меценати, лікарі. І що особливе, серед них нема клоунів

Лидер «ЕС» подчеркнул, что именно члены его команды – Игорь Артюшенко и Валерий Прозапас активно противостояли планам Путина по созданию в Запорожской области «ЗНР» в рамках проекта «Новороссия»:

У 14-ому році такі, як Валерій Прозапас, як Ігор Артюшенко, як наші ветерани зруйнували сценарій Путіна. Назавжди мають забути Новоросію, бо Запоріжжя – це колиска українства. Тут створюється фундамент української держави. Т

ут зароджувалися традиції покрови Пресвятої Богородиці і запроваджувалася традиція 14-го жовтня, на покрову, відмічати День козацької слави, - сказал Петр Порошенко.

В свою очередь глава Запорожской территориальной организации партии «Европейская Солидарность», народный депутат восьмого созыва Игорь Артюшенко отметил, что команда «ЕС» в Запорожской области намерена и дальше продолжать противостоять реваншу и строить Европу в Запорожье и области.

Он отметил главные направления в работе на ближайшее время:

Я дякую Петру Порошенку за потужну підтримку нашої команди. Зараз перед нами стоять серйозні виклики і загрози. Команда «Європейської Солідарності» протидіятиме не одному, а чотирьом вірусам. По-перше, це коронавірус – а тому в нашій команді професійні медики, щоб організувати якісну допомогу людям на місцях. Бо центральна влада виявилась неспроможною боротися з епідемією. Це вірус дилетантизму і невігластва – а тому в нашій команді професіонали своєї справи з різних сфер: освітяни та науковці, управлінці та підприємці.

Вірус капітулянства зеленої влади – а тому в нашій команді військові та волонтери. Які точно знають, як захищати Україну, боронити рідну землю, відроджувати та розвивати нашу обороноздатність – справжню імунну систему держави. І вірус проросійського реваншу, який користуючись невіглаством ЗЕкоманди, впевнено крокує по Півдню та Сходу країни.

Цим чотирьом вірусам ми протиставляємо нашу єдність – єдність десятків патріотичних громадських організацій, єдність діячів з різних проукраїнських партій, які тепер об'єднались під прапором «Європейської Солідарності», щоб здолати антиукраїнський заколот», – отметил лидер запорожской команды.

Перед запорожцами также выступил кандидат в мэры Запорожья от «Европейской Солидарности» Валерий Прозапас, подчеркнув, что собирается и дальше активно противостоять реваншу пророссийских сил:

В Україні через пропагандистськухвилю, пришли до влади люди, які не поділяють державницьких ідей. Які, на жаль, зупинили активний рух до Європейського союзу та інтеграції в НАТО. Зокрема, в місті Запоріжжі, зараз і електорально, і ментально, і фінансово, підтримуютьсярухи та деякі політичні партії, які через своїх лідерів тиснуть руку Путіну. Бій реваншистам!, - сказал Прозапас.

Кандидат на пост городского головы возмутился тем, что в Запорожье до сих пор все решается через «договорняки». Рассказал кандидат, бизнесмен и ветеран АТО немного и о своих планах после выборов:

Ми пропонували створення мережі стаціонарних екологічних спостерігаючи пунктів, але це проігнорували.

Адже ті, хто сидить у міськраді, не зацікавлені у модернізації підприємств. А ми будемо добиватися того, щоб ми отримали законний інструмент тиску на тих, хто володіє підприємствами», - подытожил Прозапас.