Де відпочити на Азовському морі: кращі морські курорти
30 мар, 09:45
Полезное

Де відпочити на Азовському морі: кращі морські курорти

Курорти Азовського моря відрізняються м'яким кліматом, прекрасною природою, різноманітністю варіантів відпочинку та доступними цінами на житло і розваги. Крім того, курортний сезон на Приазов'ї починається раніше чорноморського, і за гарної погоди триває аж до жовтня. Таке поєднання переваг не залишає нікого байдужим, і тисячі туристів щороку відправляються на Азов. Які найпопулярніші напрямки в цьому році?

Бердянськ

Бердянськ - це курортне місто на березі Азовського моря, що розвивається швидше за всіх. У місті активно будується інфраструктура, яка дозволяє комфортно проводити час. На окрему увагу заслуговує розважальний сегмент: аквапарк, дельфінарій, зоопарк, кінотеатр, водні атракціони, луна-парк - все це доступно для відпочиваючих весь сезон. Ну і звичайно, головними визначними пам'ятками місцевості є пляжі (в Бердянську вони чисті, доглянуті) і море.

Кирилівка

Один з найулюбленіших курортів серед відпочиваючих всіх поколінь. Тут є все необхідне для відпочинку: тепле і досить глибоке море, довгі пляжі, водні розваги, а також розвинена інфраструктура (ринки, супермаркети і магазини, кафе і ресторани). Ще один плюс - близьке розташування. Щоб уникнути необхідності їхати з пересадками (в Кирилівці немає ж/д сполучення), слід вибирати прямі рейси. Компанія Сервіс Бус організовує рейси до курортів Азовського моря: автобус Харків - Кирилівка https://servisbus.com.ua/avtobus-harkov-kirillovka/ відправляється щодня.

Генічеськ

Якщо ви завжди хотіли відпочити в тихому і спокійному містечку на березі моря - Генічеськ відмінний варіант. Невелике місто, що знаходиться біля Арабатської стрілки, дозволить насолодитися красою азовської природи, теплим морем, смачними морськими делікатесами і свіжими фруктами, а також порадує демократичними цінами. У Генічеську працює великий парк розваг, є кафе і ресторани. Поблизу міського пляжу море переважно неглибоке, тому центральний пляж називають ще «Дитячим», але для відпочиваючих з дітьми це скоріше додаткова перевага.

Приморськ

Це курортне містечко часто вибирають люди старшого віку або відпочиваючі з маленькими дітьми. Все тому, що тут дуже просто організувати тихий і комфортний відпочинок: пансіонати розташовані в максимальній близькості до моря, є тінисті алеї, які допоможуть сховатися від спекотного південного сонця, працюють ринки, магазини та кафе. Цікавою природною особливістю є той факт, що в Приморську один головний безперервний пляж - піщана смуга коси Обіточна, що відокремлює лиман від Азовського моря. Дрібний лиман (шириною до 500 м) - справжнє роздолля для відпочиваючих з маленькими дітьми.