03 авг, 15:20
Полезное

Туристичний вікенд з Ігорем Сподіним: куди поїхати на море в Україні

Бажаєте вирватися на море у вихідні? Скористайтеся путівником по 5 морським курортам України від тревел-блогера Ігоря Сподіна.

Україні пощастило з морями. Її омиває відразу два — Чорне й Азовське, тому на узбережжях достатньо місць для гарного відпочинку. Курорти відрізняються транспортною доступністю, інфраструктурою, цінами на розваги, кліматом і навіть водою, але в будь-якому випадку підібрати місто або селище відповідно до своїх вимог не буде складним завданням. Мандрівник Сподін Ігор Юрійович розповів про 5 курортів, де найкраще можна провести вихідні або відпустку на морі в Україні.

Чорноморське узбережжя

Одеса. Напевно, немає такого українця, який би не мріяв відвідати чорноморську перлину — Одесу. Це місто-мільйонник з багатою історією, незвичайною архітектурою, колоритним населенням подарує незабутні враження. Тут все наче призначено для туристів, тому не виникає проблем, як дістатися до Одеси, де оселитися і чим себе розважити.

Тревел-блогер Сподін Ігор вважає, що кожен відпочивальник в Одесі влітку повинен виконати програму мінімум: пізнати таємниці катакомб, відвідати Національний академічний театр опери та балету, піднятися Потьомкінськими сходами, пройтися вулицею Дерибасівською і, звичайно ж, скупатися в Чорному морі.

Пляжів в Одесі багато, вони піщані, просторі й широкі з пологим входом, що незмінно подобається дітям. На узбережжі можна зняти номер в готелі, а якщо житло було орендоване в місті, легко дістатися до пляжу за допомогою громадського транспорту або таксі.

Залізний Порт. Шанувальникам Чорного моря Сподін Ігор рекомендує також відвідати селище Залізний Порт, яке розташовується у Херсонській області. Наявність баз відпочинку, готелів, кафе, клубів на території прибережної зони сприяє комфортному відпочинку, а ринок і безліч магазинів допоможуть розв’язати побутові питання.

Особливістю цього курорту є місцевий клімат. У Залізному Порті з'єднуються сухі повітряні маси таврійських степів з морською вологою, тому відпочивальникам легко дихається, вони із задоволенням ніжаться під ласкавими променями сонця і купаються в теплій воді, яка швидко нагрівається завдяки невеликій глибині.

Скадовськ.  Тим, хто віддає перевагу санаторно-курортному лікуванню, варто поїхати в Скадовськ. Невелике місто в Херсонській області буквально засіяне санаторіями, дитячими оздоровчими таборами, пансіонатами та базами відпочинку. Туристів тут лікують сонцем, морською водою і піском, цілющими грязями й мінеральними водами, різноманітними овочами та фруктами. Дітям буде цікаво розважитися в луна-парку, на водних атракціонах, а дорослим — в кафе, нічних клубах або на дискотеці під час прогулянки на теплоході по нічному морю.

Азовське узбережжя

Бердянськ. На думку тревел-блогера Ігоря Сподіна, відпочинок на Азовському морі не менш яскравий і якісний, ніж на Чорному. Один з найпопулярніших курортів тут — Бердянськ, який розташовується у Запорізькій області. Це місто має гарну інфраструктуру і транспортну розв'язку. Близько 300 баз і готелів щорічно відкривають двері більш ніж для 600 000 туристів з усіх куточків України. Є номери будь-якого ступеня комфортності, а піщані пляжі (як в місті, так і на косі) дозволяють знайти своє улюблене місце для купання, куди захочеться повертатися знову і знову.

Арабатська стрілка. Дивовижне місце — Арабатська стрілка. Смужка з дрібним піском і черепашником, що розділяє солоне озеро Сиваш і Азовське море, дозволяє оздоровитися, зміцнити імунітет і назавжди вилікувати нежить. Весь секрет полягає в унікальному повітрі й воді, насиченій солями, іонами йоду, брому. Неподалік можна побачити диво — озеро з рожевою водою.

Чисті пляжі, традиційні розваги на воді та доступне житло — що ще потрібно для відпочинку від міської метушні? «Україна є криницею прибережних зон, в яких можна оздоровитися і відпочити», — стверджує Сподін Ігор Юрійович.

Зовсім не всі поки що є розвинутими, тому якщо правильно інвестувати в невеликі приморські селища, можна отримати масу конкурентоспроможних курортів, як вважає блогер, а зараз він пропонує не втрачати час і вирушати на море вже в найближчий вікенд.