П’ятьох протестувальників затримали, одного госпіталізували: чим завершився антиковідний мітинг у Запоріжжі?
04 ноя, 16:34
Пресс-релиз

П’ятьох протестувальників затримали, одного госпіталізували: чим завершився антиковідний мітинг у Запоріжжі?

3 листопада о 12 годині під стінами Запорізької обласної державної адміністрації зібрався антиковідний мітинг, учасники якого під час мирного зібрання виступали проти вакцинування.

Співорганізаторами протесту виступили представники громадської організації «ОПГ КОШ». Зокрема професійний активіст, підозрюваний у подвійному вбивстві та зґвалтуванні Олексій Херсон.  та його товариш, колишній ув’язнений Павло Душенко.

Останній став «зіркою» пабліків міста після вчорашньої сутички із правоохоронцями. Конфлікт спалахнув через провокацію Павла Душенка, який попри зауваження поліції, стосовно правил поводження у «червоній карантинній зоні», продовжував порушувати громадський порядок

Правоохоронці, що стежили за дотриманням вимог «червоної зони», озвучили вимоги чинного законодавства та попередили провокаторів про адміністративну відповідальність. П’ятьох мітингувальників було затримано за порушення порядку (статя 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Усі вони так звані професійні активісти, завдання яких провокувати конфліктні ситуації. Один із них Павло Душенко впав на землю нібито отримавши серйозні травми. За висновком лікарів у Павла Душенка травма кінчика носу, чоловіка відправили до дому.

Як пізніше повідомив Павло правоохоронцям , його хотіли вбити за його журналістку діяльність. (відео) Нагадаємо, Павло Душенко жодного відношення до журналістів немає. Чоловік називає себе правозахисником маючи за плечима кримінальне минуле. Вперше ув’язнили його ще за радянських часів. Тоді Павла засудили за крадіжку, вимагання та нелегальне носіння зброї. На початку 2000-х був засуджений умовно за злочини, що пов’язані з незаконним обігом наркотиків. У 2007 році він до смерті побив людину, за що його ув’язнили на 8 років.

Звільнившись з місць відбування покарань Павло Душенко одразу знайшов джерело незаконного прибутку – ставши членом ГО «Самооборона». В якості представника організації, перебуваючи на блокпостах в місті Запоріжжі вимагав з водіїв «податок» на проїзд автомобілів з реєстрацією Донецької і Луганської областей - пише Регіон ньюз.

Нині разом із головою громадської організації «ОПГ КОШ» Олексієм Херсоном – професійний активіст. Разом вони систематично з’являються на мирних мітингах і влаштовують провокації. Як наприклад, 1 жовтня, коли силою намагалася потрапити в ОДА.