Народний депутат Павло Мельник передав Запорізькій обласній лікарні унікальне обладнання для проведення малотравматичних операцій
10 дек, 15:53
Пресс-релиз

Народний депутат Павло Мельник передав Запорізькій обласній лікарні унікальне обладнання для проведення малотравматичних операцій

Безкровні операції без розрізів та тривалої реабілітації – реальність, яку може собі дозволити кожен житель Запорізького краю. Адже сьогодні у головному медзакладі регіону – Запорізькій обласній лікарні – з'явилося висококласне обладнання, так званий «must have» для проведення таких втручань.

Так, за підтримки народного депутата України Павла Мельника лікарня отримала 2 лапароскопічні стійки TONTARRA останнього покоління. Саме він ініціював виділення із державної субвенції майже 15 млн грн на закупівлю необхідного обладнання.

– Я впевнений, що головними для лікарні є 2 фактори, це – висококласні фахівці, а сьогодні саме такі працюють в обласній лікарні, та сучасне устаткування, якого не вистачало медзакладу. Тому я ініціював виділення коштів субвенції соціально-економічного розвитку для придбання необхідного обладнання – лапароскопічних стійок. Впевнений, воно дозволить лікарям проводити надскладні операції та рятувати життя жителів нашого регіону, – пояснив Павло Мельник.

Чим особливе це обладнання?

Сьогодні німецька компанія TONTARRA – лідер серед найсучасніших хірургічних та ендоскопічних інструментів і обладнання високої якості та точності. Остання розробка фірми – лапароскопічна стійка. Це – інноваційне, прогресивне устаткування нового покоління з максимально розширеним функціоналом.

Запорізька обласна лікарня – перший в Україні медичний центр, що отримав таке обладнання, адже аналогів йому немає в жодному медзакладі нашої країни. Інноваційні лапароскопічні стійки будуть використовуватися в гінекологічній та урологічній практиці. У чому їхня унікальність – розповіли завідувачі згаданих відділень.

– Головна «фішка» обладнання – оснащення надчіткою візуалізацією 4К. Сьогодні це найсучасніша у світі оптика, яка тільки може бути. Вона дозволяє диференціювати різні структури органів та дрібні судини, а також виконувати надскладні операції без ушкодження здорових тканин. Це дозволить значно знизити ризик та частоту ускладнень у пацієнтів і скоротити час госпіталізації та реабілітації. Тобто вже на 2-3 добу після операції пацієнтка зможе повернутися до звичного ритму життя, – пояснив завідувач відділення гінекології Валерій Шалімов.

Своєю чергою, завідувач відділення урології Сергій Мерзляк зазначив, що стійки також укомплектовані новітнім інструментарієм, що відкриває перед хірургами нові можливості.

– Тепер у нашому розпорядженні сучасні електрокоагулятори, що дозволяють використовувати різні режими різання та коагуляції тканин з мінімальною травматизацією прилеглих структур. Також за допомогою нового обладнання ми зможемо проводити операції пацієнтам із найскладнішими анатомічними особливостями з ювелірною точністю, а значить без негативних наслідків, – зауважив Сергій Мерзляк.

Лапароскопічне обладнання буде використовуватися в гінекології при таких захворюваннях, як міома матки, ендометріоз, кіста яєчника та онкопатологія. В урології воно дозволить малотравматично видаляти камені в нирках, проводити операції при аденомі простати, варикоцеле тощо.

Своєю чергою, директор Запорізької обласної лікарні Ігор Шишка подякував за надану допомогу та наголосив, що нове обладнання дозволить вивести надання хірургічної допомоги на якісно новий рівень.

– Від імені всього колективу лікарні хочу подякувати Павла Мельника. Тепер в арсеналі нашої лікарні – єдине в країні обладнання такого рівня для урологічної та гінекологічної допомоги. Таке обладнання – це, як Майбах у світі автомобілів. Тепер нам буде набагато простіше надавати високоспеціалізовану медичну допомогу населенню. Як результат – підвищення рівня життя та збереження здоров’я жителів Запорізької області, – зауважив Ігор Шишка. Керівник медзакладу підкреслив, що це лише перший крок на шляху до розбудови медицини Запорізької області. Попереду ще багато змін та інновацій.

Слідкуйте за новинами, щоб не пропустити найцікавіше!

Сайт: zokb.org.ua Facebook: zokb.official

Instagram: zokb_official

YouTube: Запорожская областная клиническая больница