Запорізька обллікарня отримала обладнання для проведення високотехнологічних операцій на головному мозку
23 дек, 15:51
Пресс-релиз

Запорізька обллікарня отримала обладнання для проведення високотехнологічних операцій на головному мозку

Сьогодні нейрохірурги Запорізької обласної лікарні проводять широкий спектр хірургічних втручань при захворюваннях головного та спинного мозку, судин та оболонок, при патологіях периферичної нервової системи. Але результат операції залежить не тільки від компетенцій хірургів, але і від технічних можливостей обладнання, з яким вони працюють.

Покращити якість хірургічної допомоги та звести до мінімуму ризик розвитку ускладнень дозволить нове обладнання, яке з ініціативи народної депутатки України Марини Нікітіної було закуплено для відділення нейрохірургії – електротрепан та електрокоагулятори.

– Хочу висловити подяку Марині Вікторівні за підтримку нашого медичного закладу. За її ініціативою на придбання надсучасної техніки із субвенції було виділено 2 млн 300 тис. грн. Інноваційне обладнання дозволить нашим нейрохірургам працювати з дуже чутливими тканинами при операціях на головному мозку та хребті, тим самим проводити втручання максимально швидко та безпечно, – пояснює директор Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка.

Сьогодні електротрепан та електрокоагулятори – незмінні «помічники» нейрохірургів. А оновлення даного обладнання дозволить вивести надання високотехнологічної медичної допомоги на новий, якісніший рівень.

Електрокоагулятор BOWA: операції без зайвої краплі крові

– Електрохірургічний апарат BOWA 400 – це надсучасний електрокоагулятор для монополярної та біполярної електрохірургії з технологією лігування. Він має широкі можливості та дозволяє проводити найскладніші операції фактично на сухих ранах з мінімальною крововтратою і кращою візуалізацією. При цьому час проведення операції скорочується у кілька разів.

Наприклад, втручання, які раніше виконувались протягом години, сьогодні можна проводити лише за 20 хвилин, – пояснює завідувач відділення нейрохірургії, кандидат медичних наук Дмитро Латишев.

У чому унікальність електрокоагулятора BOWA?

• Обладнання має автоматичний режим лігування тканин.

• Електрокоагулятор дозволяє мінімізувати час проведення операції та суттєво знизити навантаження на організм пацієнта.

• Обладнання дозволяє оптимізувати стандартні значення відповідно до особистого досвіду – у пам'яті пристрою можна зберегти до восьми програм персональних установок.

Електротрепан – обладнання №1 у нейрохірургії

Також за підтримки народної депутатки відділення отримало нову розробку компанії adeor™ – високошвидкісну пневматичну систему Alpha™ для хірургічного свердління (електротрепанації черепа). Медичний пристрій є високоточним у своєму роді та дозволяє нейрохірургу отримати доступ до будь-якої структури головного та спинного мозку.

За словами фахівців, сьогодні електричні автоматичні трепани визнані найбезпечнішими у світі. Це зумовлено тим, що при проходженні внутрішньої кісткової пластинки фреза автоматично зупиняється, що дозволяє уникнути надмірної травматизації та розвитку ускладнень.

Своєю чергою, народна депутатка Марина Нікітіна зазначила, що сьогодні сфера медицини є одним із пріоритетів у її роботі, тому вона планує і надалі сприяти фінансуванню головної медустанови Запорізької області.

– Торік я працювала над тим, щоб укомплектувати необхідним обладнанням районні медустанови, а цього року сконцентрувалася на допомозі обласній лікарні. Адже тут проходять лікування пацієнти з усієї області, включаючи округ, на якому я працюю. Я дуже рада, що Запорізька обласна лікарня постійно розвивається та стає одним із лідерів з надання якісних, інноваційних, ексклюзивних медичних послуг по всій Україні. Але це лише початок нашої співпраці, адже попереду масштабні плани, які, я впевнена, спільними зусиллями ми зможемо втілити в життя, – резюмує Марина Нікітіна.

Сайт: zokb.org.ua

Facebook: zokb.official

Instagram: zokb_official

YouTube: Запорожская областная клиническая больница