14 июл, 18:00
События

Гуляйполю присвоять звання "Місто-Герой України"

Верховна Рада підтримала запит про присвоєння Гуляйполю відзнаки Місто-Герой України.

Тепер відповідне рішення має ухвалити фінально президент.

Ініціатором виступив один із запорізьких нардепів Сергій Штепа:

"Впевнений, що Гуляйполе заслуговує на відзнаку! Важко переоцінити роль цього славетного міста для захисту України. Ворог намагається захопити його вже півтора року, щоб потім просуватись у Донецьку область, але марно: завдяки надзвичайним зусиллям наших воїнів Гуляйполе стоїть.

 І, я впевнений, ніколи не підкориться. Громадяни вже створювали петиції щодо присвоєння Гуляйполю відзнаки "Місто-герой", але, на жаль, вони не набрали достатньо голосів. Можна вважати, що ми як народні депутати відреагували на проявлену людьми активність".

Далі Кабмін зробить подання на президента і він прийме кінцеве рішення.

Відповідна петиція про присвоєння Гуляйполю статуса "Міста героя" на сайті Президента опублікували ще у вересні 2022 року, але не набрала потрібної кількості голосів.

Наразі статус місто-героїв мають 10 населенних пунктів : Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів, Буча, Ірпінь, Миколаїв, Охтирка. 

Запоріжці не розуміють чого досі такі ж статуси не отримали Гуляйоле та Оріхів, адже ці героїчні міста з початку війни перебувають під жорсткими обстрілами.