22 сен, 14:26
Полезное

Функціонал та можливості пилососів сучасного зразка

Дрібна побутова техніка дозволить автоматизувати багато процесів у домашніх умовах, а один із них – це прибирання. Під це завдання використовуються пилососи, за допомогою яких можна видаляти пил, бруд, дрібні забруднення, а також збирати пролиті рідини. З їхньою допомогою вдасться очищати килими, ламінат, плитку, паркет і навіть м'які меблі.

Зорієнтуватись у наборі такої техніки не так складно. Пропозиції на сайті https://comfy.ua/ua/vacuum-cleaner/ у цьому допоможуть, де є кілька десятків варіантів від різних виробників. Класифікація на кілька категорій додатково спростить вибір та купівлю, враховуючи свої запити та умови прибирання. Якщо виникнуть складнощі, тоді консультанти та експерти магазину прийдуть на допомогу.

Класи пилососів

 Виходячи з конструктивних особливостей та параметрів, виділяють такі види пилососів:

  1. Із мішком для пилу. Традиційний формат пристрою, де збирання пилу та бруду здійснюється в один великий мішок. Він може бути багаторазовим, коли його потрібно очищати або одноразовим, щоб відразу викинути. Якщо сила всмоктування знижується, це говорить про необхідність очищення мішка;
  2. Контейнерний тип. Мішок відсутній, а збирання сміття та пилу проводиться у спеціальний багаторазовий контейнер;
  3. З мішком та контейнером. Комбінація двох попередніх варіантів. Відмінний інструмент для використання за умов промисловості;
  4. З аквафільтром. Вбудований водяний фільтр суттєво оптимізує роботу пилососу та спрощує його застосування. Пил розподілятиметься у воді, що виключає його потрапляння в повітря.

Окремо виділяють миючі моделі пилососів, коли можна відмивати деякі забруднення, робити вологе прибирання твердих поверхонь та гарантувати свіжість у приміщенні. Також є акумуляторні пилососи, які підходять для дачі або чищення салону автомобіля, коли неможливо використовувати електрику. Останнім часом популярністю користуються роботи-пилососи, за допомогою яких гарантується автоматизація збирання.

Критерії вибору

 Перший та головний критерій – це потужність. Чим вона вища, тим краще всмоктування. Для дому підійдуть моделі від 500 Вт до 1,5 кВт. Наявність кількох насадок спрощує чищення різних поверхонь та кутів. Не зайвою буде функція автоматичного змотування шнура, що прискорює процес зворотного збирання та гарантує нормальні умови для його зберігання. Зовнішній вигляд та габарити підбираються індивідуально. Бажано, щоб домашні моделі не були великими та важкими, адже це вкотре ускладнює прибирання великих приміщень.