Поліцейські ліквідували псевдорелігійну організацію, яка просувала прокремлівські ідеї
02 ноя, 15:00
Криминал

Поліцейські ліквідували псевдорелігійну організацію, яка просувала прокремлівські ідеї

Правоохоронці провели більше 70 обшуків і заблокували декілька десятків злочинного угруповання «АЛЛАТРА».

Його учасники публічно просували ідеї створення "союзу слов'янських народів» та "миру будь-якою ціною».

Поліцейські змогли перехватити аудіорозмови керівників «АЛЛАТРИ», де ті напочатку війни обговорюють необхідність ракетних ударів по цивільним громадянах та об’єктах на заході України щоб зламати супротив українців у війні.

Щоб розповсюджувати російську пропаганду, використовували ЗМІ і через мережі, в яких зібрали більш ніж півмільйона підписників.

 Таке охоплення онлайн-аудиторії дозволило організаторам керувати нею дистанційно з однієї з країн Євросоюзу, куди вони виїхали навесні 2022-го року, використовуючи підробні документи про зняття з військового обліку.

За цей час ватажки «АЛЛАТРА» встигли створити «філії» в рф, білорусі та декількох країнах Європи і Азії. Під час обшуків в штабах секти та місцях мешкання її членів в Київській, Харківській, Кіровоградській, Сумській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській та інших областях України було виявлено докази незаконної діяльності фігурантів, включаючи документи, пропагандистську літературу російських авторів, окультну символіку, портрети путіна, російську валюту і зброю.