22 апр, 13:38
Пресс-релиз

Безпека в інтернеті: які є види компʼютерних вірусів та як від них захиститися

Безпека в інтернеті: які є види компʼютерних вірусів та як від них захиститися 🌐 На сьогодні інтернет-технології є невід’ємною складовою нашого життя. Ми отримуємо діджитал-послуги від держави та бізнесу, передаємо мережею конфіденційну інформацію, спілкуємося онлайн з близькими на особисті теми. Нерідко цими даними намагаються заволодіти зловмисники, переслідуючи власні інтереси.

⌨ При вчиненні злочинів хакери часто використовують шкідливе програмне забезпечення або ШПЗ, зокрема, комп’ютерні віруси . Для ефективнішого захисту від кіберзлочинців необхідно розуміти, як убезпечити себе та близьких від різних видів малварі. До найпоширеніших видів шкідливого програмного забезпечення відносять: 

🔵 стілер; 

🔵 ратник;

🔵 кліппер;

 🔵 майнер;

🔵 сніффер;

🔵 вірус-шифрувальник.

➡ Детальніше про ці види вірусів та як захиститися від такого ШПЗ - читайте на сайті Кіберполіції 👈 ❗ Також нагадуємо, що несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж передбачає кримінальну відповідальність за ст. 361 КК України. 

Санкція передбачає до 15 років позбавлення волі.