Де купити генератор у Запоріжжі і чи варто взагалі?
Відкрила пекарню в лютому 2023-го. Рік прожили на свічках і на двох старих акумуляторах. Цієї осені добили — купили інверторний генератор 5.5 кВт. За ціною як невеликий вживаний автомобіль.
Хто планує — розповім що дізналася: бренди, ціни, де брати, помилки які я зробила. Також чекаю поради від тих, у кого генератор уже більше року: масло, обслуговування, навантаження, захист від перевантаження.
Контекст: маленький бізнес, потрібно підтримувати холодильник (~250Вт постійно) + піч (~3 кВт у пікові моменти). На побутовому рівні багатьом і 2-3 кВт вистачить.
Купував у березні, китайський Daewoo 2.8 кВт. Не інвертор, гучний, але робочий кінь. Рік без проблем. Головне — масло міняю кожні 50 моточасів як написано в інструкції, багато хто забиває і потім дивується.
Інверторний — правильний вибір для пекарні. Чутлива електроніка не любить "брудну" напругу від звичайних генів. Я ставив клієнтам Honda EU30iS — дорого, але реально тихо. Hyundai HY3000Si — компроміс.
Дякую. У мене якраз Hyundai. По шуму ок, по навантаженню тримає, проблема лише що бензину витрачає багато. На день роботи пекарні йде близько 8 літрів.
Увага тим, хто купує на Авіто чи OLX б/в. Перевіряйте мотор і години. Я вже два бачив убитих, продавці пишуть "працював 50 годин", по факту 500. Реальний лічильник є в інверторних моделях.
Апдейт через 2 місяці — нормально. Підключив автомат перемикання (АВР), тепер коли світло вмикається, ген сам відрубається. Установка обійшлася 4500 грн, економія нервів — безцінна.