Школярі зібрали 500 тис на дрони ЗСУ — як допомогти своїй школі?
Прочитала на самому сайті Заноза статтю про те як учні 99-ї школи зібрали півмільйона гривень на дрони для ЗСУ. Захоплення. Діти організували свій ярмарок, продавали випічку, малюнки, вироби.
Хочу запустити аналог у нашій школі (Шевченківський район, діти 5-7 класів). Підкажіть хто організовував подібне — як домовлятися з адміністрацією, як збирати гроші легально, якому підрозділу передати. Готова взяти на себе координацію.
Якщо у когось є контакти підрозділів, які чекають дрони прямо зараз — надішліть, перевіримо.
Через наш штаб координуємо збори з п'яти шкіл міста. Допоможу з легальною стороною: відкриття збору через Спільнокошт або прямий підрозділ через волонтерську структуру. Напишу в особисті реквізити.
У мене брат в інженерній роті 65-ї бригади. Їм зараз потрібні Mavic 3T і FPV-акумулятори. Якщо вийдете на серйозний збір — зв'яжу з командиром, все прозоро через фонд бригади.
Хороша ідея писати в Заноза про це — ми раді підтримувати такі історії. Коли щось зберете — надішліть фото і пару рядків, опублікуємо без правок. Це працює: після статті про 99-ту до нас звернулися ще три школи.
Дякую всім. Домовилися з адміністрацією про ярмарок на кінець травня. Використовуємо формат "уроки доброти" — діти самі вирішують що готувати. Реквізити підрозділу через Світу. Якщо вийде більше 50 тис — буду щаслива.